Individuele coaching en begeleiding​

Wil je een brug over? Of wil je een afslag nemen en een zijweg ingaan? Of ben je aan het eind van je loopbaan gekomen en wil je de juiste keuzes maken om die mooi af te ronden? En voor jezelf doorkijkjes creëren naar wat daar achter ligt?​

Dit beloven we

We begeleiden je graag in het denkproces en zetten met jou de gevolgen die je keuze kan hebben voor je geluk, geld, glorie, gezondheid en gezin op een rijtje. Je verkent alle opties en consequenties; wellicht ontdekken we mogelijkheden die je nog niet had verkend. Je voelt je zekerder in het besluit dat je gaat nemen. Je weet welke acties je moet gaan ondernemen om je keuze te realiseren en je hebt de argumenten om je besluit uit te leggen aan je omgeving.

Werkwijze

Zelfanalyse
Je krijgt een helder beeld wie je bent en waar je goed in bent, zowel in je werk als daarbuiten.

Succesverhalen
Je beschrijft kort een aantal momenten uit je loopbaan waarin je in flow functioneerde.

Overwegingen
Stoppen? Doorwerken? Iets ertussenin? Hoe weeg je geld, geluk, glorie, gezin en gezondheid mee in je besluitvorming?

Je droomwerk
Stel, je hoeft niet te werken voor het geld…

Je argumenten
Wat zijn je argumenten voor en tegen de keuze die je op het punt staat te gaan maken?

Opstellen van je persoonlijk actieplan
Wat ga je doen om je keuze te realiseren?

Resultaten

Het programma is erop gericht de volgende doelen te bereiken:Je krijgt een helder beeld wie je bent en waar je goed in bent, zowel in je werk als daarbuiten.

  • Je ontwikkelt inzicht in je sterke eigenschappen, vaardigheden en competenties

  • Je verkent en ordent de opties die voor je liggen

  • Je benadert een complex vraagstuk door het in stukjes te knippen

  • Je maakt afwegingen over geld, geluk, glorie, gezin en gezondheid

  • Je krijgt vertrouwen in de keuze die je gaat maken

  • Je hebt argumenten om je keuze uit te leggen aan je omgeving

  • Je schept een helder doel voor je volgende loopbaanstap

  • Je maakt een plan voor concrete acties om je doel te realiseren

Ontwikkeladvies45plus: een cadeautje!

Ontwikkeladvies45plus mag met recht een cadeautje genoemd worden: het kost je niets! Het is een beknopt, individueel programma van vier gesprekken dat wordt gesubsidieerd door het ministerie van SZW. Om voor dit gratis ontwikkeladvies in aanmerking te komen moet je aan een aantal voorwaarden voldoen: je bent ouder dan 45 en werkt tenminste 12 uur per week (in loondienst of als zelfstandige). Zelf hoef je geen subsidie aan te vragen, dat doen wij voor je. Dit traject is uitermate geschikt voor mensen die het einde van hun loopbaan naderen. We verkennen de verschillende opties die je hebt, onderzoeken wat voor jou belangrijk is, komen tot een goed beargumenteerde keuze en een actieplan om deze keuze te kunnen realiseren.

Testimonials

“Dankzij het traject dat ik via Ton doorliep, heb ik mijn keuzemogelijkheden veel scherper in beeld gekregen. De systematische benadering vond ik prettig. Ton is een rustige gesprekspartner die je door gerichte vragen en voorbeelden verder helpt.”

– Gerrie, doorliep een individueel coachingstraject

”Het ontwikkeladvies is een interessant en verdiepend traject. Ton weet goed precies de juiste opmerkingen te maken en de juiste vragen te stellen. Daardoor heb ik inzicht gekregen waarom ik bepaalde keuzes wel of niet zou maken.”

– Astrid, doorliep een individueel coachingstraject

“Ik heb een aantal sessie met Ton de Korte gehad. Mijn vraag is hoe ik een goed vervolg aan mijn loopbaan kan geven. Ton kon zich uitstekend in mijn situatie en mijn vraag inleven. Zodoende kon hij me prima helpen om een goed antwoord te geven op de vraag die ik had. Hij heeft daarbij een heel slim advies gegeven waar ik prima mee verder kan. @Ton: many thanks!”
 
– Tom, volgde een individueel loopbaantraject